Blog & Nieuws | Lemon Pit

Wauw, wat zie jij er goed uit!

Gepubliceerd op: .

Bordjes met I can't en I can

Hoor jij dit vaak? Bij de meeste mensen is het antwoord nee en misschien bij jou ook wel. Hoe fijn zou het zijn als andere mensen dit tegen je zeggen maar nog veel belangrijker, dat je dit tegen jezelf kan zeggen als je in de spiegel kijkt, wauw!

Doe mee met de test (kost je een paar minuten) die geeft je namelijk veel inzicht hoe dit bij jouw brein werkt.

Het brein is zo geprogrammeerd (door onszelf) dat we makkelijker kunnen benoemen wat er niet goed is aan onszelf dan dat we drie complimenten over onszelf kunnen opnoemen in één keer.

Doe je mee met deze test?

Je hebt twee dingen nodig: een mobiel met een timerfunctie (of een kookwekker) en jezelf.

Zet je timer aan als je start met het beantwoorden van de volgende vragen:

  1. Noem 3 complimenten over jezelf op, het liefste met het wauw effect!
  2. Stop de timer als je dit hebt gedaan en schrijf de tijd op.
  3. Start de timer weer en noem 3 dingen op die je niet goed vindt aan jezelf of je anders zou willen
  4. Stop de timer en schrijf de tijd op.

Heb je sneller voor elkaar wat er niet goed is, dan wat er goed /wauw is aan jezelf? Dan neem ik je mee in welke volgende stap je kan maken.

  1. Iedere keer als je een negatieve gedachte hebt stel je jezelf de vraag 'wat levert mij dit op?' Zo leer je je brein trainen om te herkennen hoe vaak je deze negatieve gedachten hebt. Ga je dan naar de 2e stap.
  2. Zet tegenover de negatieve gedachte één ding die positief is/goed gaat/waar je blij van wordt. Zo leer je je brein aan om positieve gedachten te creëren.

Dit zijn de eerste stappen en mocht je meer willen weten kijk dan eens bij de Lemon Pit Exclusive of neem contact met ons op.

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief