Blog & Nieuws | Lemon Pit

Donkere dagen

Gepubliceerd op: .

Je voelt je als een verzopen kat tijdens de donkere dagen van het jaar

Heb jij dagen ertussen zitten dat je je ook zo voelt als deze kat eruit ziet? Geen zin om uit bed te gaan, graag van baan willen veranderen omdat je daar spuugzat van wordt. Te druk hebben maar vooral ook voelen dat je nergens tijd voor hebt? Blij zijn als je kinderen op bed liggen, maar dan nog tegen een berg huishoudelijke ellende aan zit te kijken. Iedereen die lekker positief zit te doen op Facebook, wat je ook de keel uitkomt, ondertussen je afvragend waar deze mensen überhaupt de tijd vandaan halen om nog gezellig te doen…

 

De donkere dagen werken dan ook niet mee. Het verzetten van de klok waardoor je in het donker weggaat en donker thuiskomt. Wie heeft dat bedacht en waarom zijn we nog bezig met deze ‘energiebesparende’ maatregel, terwijl overal de lichtjes weer volop branden, lantaarnpalen non-stop aanstaan, zo kan ik nog wel even doorgaan… Kortom niet jouw dagen deze donkere dagen!

Een keuze maken, hoe doe je dat?

Je hebt altijd een keuze, maar hoe doe je dat; een echte keuze maken? Ik kan je verzekeren dat alles wat al eigenlijk jaren duurt niet in 8 therapie gesprekken ‘opgelost’ zijn. Ook het lichaam wil iets, maar je hebt de puf er niet voor… je stopt je maar vol met ‘goodfood’ (lees suikers) en dan slaat het lichaam helemaal op hol en stort het daarna des te harder en futlozer in.

Wat vind jij je eigen leven waard?

Ik roep altijd; er is hoop! Ja, ja, denk je… maar niet voor mij want ik heb geen geld en geen puf.

Allereerst wat vind jij jezelf waard en lees hier dan ‘je eigen leven waard?’ 500,- euro, 1000,- of is dit onbetaalbaar?

Puf opbouwen

En dan het gedeelte met de puf. Puf moet je weer opbouwen, is er niet in 1 keer en het is net als met seks. Seks? Ja seks.  Heb je al een hele tijd geen seks meer met je partner dan wordt de behoefte steeds minder (vooral bij vrouwen) en stopt dit überhaupt na een poosje. Je wil wel, want je wil je relatie ook fijn houden, maar je weet niet meer hoe.

Zo werkt het ook met lichamelijk weer conditioneel fit worden. Stap voor stap, eerste alle randvoorwaarden in orde maken, trainen en dan de vruchten ervan plukken. In jou geval, je heel krachtig en vitaal voelen zodat niet meer ‘deze kater’ in de spiegel hoeft te zien.

Denk je dit gaat over mij en wil je hier meer over lezen? Kijk dan op Lemon Pit Exclusive

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief