Blog & Nieuws | Lemon Pit

Wil jij ook je seksleven oppeppen dit voorjaar?

Gepubliceerd op: .

Zoenende man en vrouw

Veel mensen ervaren problemen op seksueel gebied. Over het algemeen springen in de eerste jaren van een relatie de vonken er nog af. Maar na een aantal jaren dooft het vuurtje tot een klein waakvlammetje. Hier kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen. …… drukke baan, gezinsleven, weinig ruimte voor ontspanning , sociale druk…. Niet aanwezig zijn in het hier en nu….

Onuitgesproken zaken kunnen ook in de weg zitten bij het vrijen. Er kunnen ook seksuele blokkades optreden door 'geweld' in de jeugd. Op het moment dat …. zich veilig voelen gaan deze ervaringen uit het verleden je in de weg zitten. Vaak zijn mensen zich hier niet eens bewust van.

Wat doet seks met je?

Het hebben van seks geeft een enorme boost aan je gelukshormonen. Een goede vrijpartij voed je waardoor je minder behoefte hebt aan andere voedingstoffen. Je verbruikt wel energie, maar wordt op een andere manier gevoed en valt daardoor af. Een mooie bijkomstigheid! Van seks krijg je ook energie én je voelt je weer echt vrouw of man. Het zorgt voor verbinding. De fijnste gesprekken met je partner heb je vaak na het vrijen. Bij een vrijpartij maak je hormonen aan die écht wat voor je doen:

  • Oxytocine: het hormoon dat rustgevend werkt.
  • Endorfine: het hormoon dat zorgt dat je pijndrempel tot 2x wordt verlaagd.
  • Dopamine: het hormoon dat je een goed gevoel geeft.

Ook werkt seks als een antihistamine die je kan helpen astma en hooikoorts te overwinnen. Seks doet nog veel meer, maar hoe pak je het aan?

Wat kun je zelf doen om je seksleven een boost te geven?

Er zijn een paar simpele tips die beslist effect hebben.

  • Start iedere dag met 30 seconden tongzoenen.
  • Geef elkaar iedere dag één minuut een knuffel of een zachte aanraking. Doe dit het liefst twee keer per dag.
  • Zin in vrijen komt vaak als je weer gevreeën hebt. Heb er de eerste keer niet te hoge verwachtingen van en houd het luchtig. Humor tussen de lakens werkt!
  • Zorg voor genoeg glijmiddel en een fijne, warme omgeving.
  • Bespreek wat je wel of niet prettig vindt met elkaar zonder erover te oordelen. Jullie zijn beide kwetsbaar en openheid is een sleutel naar verbinding. Ga er respect- en liefdevol mee om.
  • Accepteer dat het tijd kost om samen weer een weg te vinden onder of boven de lakens.
  • Oefening baart kunst. Vanzelf gaat het niet, maar als jij en je partner écht willen is de al eerste stap gezet.

Blijf je worstelen met je seksualiteit en heb je het gevoel geblokkeerd te zijn, dan is er misschien meer aan de hand. Wees niet bang. Je hoeft er niet alleen mee te blijven worstelen. Therapie kan je helpen de oorzaak helder te krijgen en het probleem aan te pakken. Zodat ook jij uiteindelijk weer kunt genieten van seks. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Rowena Wijnands via , met jouw vraag. Zij is als therapeute gespecialiseerd op het gebied van seksualiteit.

Prettige seks!

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief