Blog & Nieuws | Lemon Pit

Vrijen in de zomer

Gepubliceerd op: .

Een vrijend stel

Vrijen in de zomer? Is dat dan anders dan in de winter? Doordat het langer licht is, we minder melatonine aanmaken en de zon zorgt voor de vitamine D aanmaak die weer zorgt voor endorfine (geluk hormoon). Is het lichaam automatisch meer in een actieve en vrolijke stand.

Niet alleen de hormonen, maar ook de zon en alles wat hierbij komt, maakt de meeste mensen losser, vrolijker en vrijer. Dat klinkt allemaal heel goed en positief, maar hoe kun je jouw relatie hiervan laten meeprofiteren en de zomer de start laten zijn van ontspanning ook in bed.

Geur en zweet

De warmte heeft het effect dat we meer zweten en de eerste reactie is dat niemand je aan mag raken, omdat het plakt, stinkt etc. Dit zijn allemaal aangeleerde gedachten, want we kunnen gewoon douchen na het vrijen. Maar toch vinden we al snel veel vies.

Zweet en lichaamsgeur is de aantrekker tussen mensen, hier selecteer jij je partner op zonder dat je dit doorhebt. Dus kijk of jij je los kan maken van de aangeleerde gedachte dat zweet vies is en ruik eens flink aan je partner en ervaar wat dit voor gevoelens oproept. Wist je dat Napoleon graag wilde dat zijn Josephine zich niet waste, omdat hij zo gek was op haar eigen lichaamsgeur?

Vrijen op het vakantieadres

Vrijen in de vakantie is vaak een heel gedoe. Je ligt in een tent waarbij de hele camping je kan horen, een hotelkamer met net iets te dunne muren, je kinderen of op de kamer of bij je in de tent.

Goed nieuws! Kinderen slapen gelukkig vaak overal doorheen. En het zachtjes vrijen kan ook het weer spannend maken, vragen om creatief te zijn, juist tijdens de siësta een intiem moment te creëren wanneer de rest van de gasten bij het zwembad liggen. Misschien op een andere plek gaan vrijen (de douche, tijdens een wandeling in een stil gebied etc.).

Vaak heb je geen douche naast je tent, het gebruik van een condoom kan even de oplossing zijn of simpelweg je omslagdoek/pareo klaar leggen bij de tent, zodat je gelijk even iets om kan slaan om naar het toilet te gaan (uitplassen na het vrijen kan een blaasontsteking voorkomen).

Ook hier is belangrijk dat je de lol ervan in ziet dat het even anders aangepakt dient te worden om zo wel in contact te blijven. Zie je het vrijen echt niet zitten, “spreek” dan af dat je iedere dag in de ochtend en avond de tijd neemt om elkaar uitgebreid te kussen.

Maak een momentje als je elkaar insmeert met zonnebrand, neem de tijd hiervoor, maar geef het aandacht. Dit kun je na de vakantie weer voortzetten door dit met aftersun te doen. Even dat moment van contact door oprechte aandacht en zorg voor elkaar.

Ontspannen gevoel voortzetten

Na de vakantie gaan we vaak gelijk weer over in de “gekte” van de dag en zijn we na 4 dagen het fijne vakantiegevoel weer kwijt. Hoe kun je dit ontspannen zomergevoel weer meenemen in je relatie?

In plaats van de tv aan te zetten ga je samen op bed liggen om te kletsen, te strelen of gewoon even de voeten of armen van de ander te masseren. Dit kan ook ondersteund worden door die speciale geur die je in het buitenland zo bijzonder vond (lavendel, lemon grass, citroen etc.).

Maak een zomeravond door datgene te eten wat je zo lekker vond in de vakantie. Laat de tv en je telefoon uit, neem de moeite om buiten op je balkon of in je tuin weer die bijzondere sfeer te creëren (citroen helpt tegen muggen) en steek de kaarsen aan, ook al is het maar voor een half uur.

Tijd nemen is de eerste grote stap om fijn vrij(end) de zomer in te gaan. Dus telefoon uit, tv uit, elkaar aanraken, niets verwachten van elkaar op dit gebied, maar gewoon zelf doen en starten wat jij fijn vindt (uiteraard is het wel belangrijk dat je nooit iets tegen de zin van je partner in doet). Respect en oprechte aandacht zitten niet aan tijd vast, maar aan jouw mooie intentie, net als de zon die gewoon voor jou schijnt.

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief