Blog & Nieuws | Lemon Pit

Zijn Westerse vrouwen wel zo modern?

Gepubliceerd op: .

Westerse vrouwen uitgebeeld door een hand in een werkhandschoen en 1 hand met mooi gemanicuurde nagels

Een veel gehoorde klacht van Westerse vrouwen, is dat ze veel alleen doen aan zorgtaken als het huishouden en het verzorgen van de kinderen. Ze liggen 's avonds futloos in bed en voelen zich verre van 'Godin', maar eerder de uitgebluste "manager" van het huis.

 Maar voelt de Westerse vrouw zich eigenlijk wel een Godin? Mag ze haar vrouwelijkheid vieren, zonder ook nog eens de 'moeder' van je partner te worden?

Wegcijferen

Vrouwen zijn snel geneigd om de verantwoordelijkheid voor het gezin en het huishouden alleen bij zichzelf te leggen en cijferen zichzelf weg. Hun eigen behoeften zoals bijvoorbeeld een avondje sporten schuiven ze gemakkelijk aan de kant als de partner voor zijn werk weg moet.

Werken aan gelijkwaardigheid

Meer 'Godin' voelen, betekent dat de vrouw haar gedrag moet veranderen, zichzelf en haar partner serieus moet nemen. Werken aan gelijkwaardigheid waardoor er ruimte is om elkaar 'anders' te zien. Onderstaand een aantal regels die vrouwen hierbij kunnen helpen.

  • Regel 1. Degene die weg moet (voor welke reden dan ook) op de vaste sportavond van de ander zorgt voor oppas.
  • Regel 2. Gedraag je als een Godin. Daar hoort niet bij dat je gaat zeuren als je partner de was niet goed ophangt, niet naar jouw wensen stofzuigt of de juiste boodschappen heeft gehaald etc. Pak deze tijd om jezelf te verwennen en doe dingen waar jij blij van wordt. Of nog beter, koppel dit aan een vraag aan je partner bijvoorbeeld: "Zou je mijn benen willen masseren?" Het lichamelijke contact zorgt voor verbinding en partners vinden het over het algemeen prettig als ze 'nodig' zijn.
  • Regel 3. Wees trots op jezelf, dat jij kunt werken én zorg kunt dragen. Kijk wat je zelf allemaal kan en niet wat de ander niet kan.
  • Regel 4. Laat je partner zijn best doen voor je. Laat je uitgebreid zoenen als je partner thuis komt en minstens zo belangrijk, vraag hier gewoon om.

Neem je partner serieus

Het belangrijkste is dat je je partner serieus neemt. Maak van je partner geen kind, niet in je hoofd en ook niet in je gedrag naar de ander toe. Zie en behandel je partner als een volwassen persoon! Iedereen is leuker als hij of zij als volwaardig wordt gezien, maar vooral ook wordt behandeld!

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief