Blog & Nieuws | Lemon Pit

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…..

Gepubliceerd op: .

Spiegeld glas op een wolkenkrabber

Deze uitspraak kennen we allemaal en is een veel gevraagde vraag in onze yoga lessen. Waarom hangen hier geen spiegels in de zaal want dan kan ik toch kijken of ik goed sta?!?

Als je echt wil leren trainen dus ook echt wil gaan fine-tunen met je lichaam dan wil je het gebruik van spiegels voorkomen. Stel je voor, jij staat in een hoek van 90 graden voorovergebogen, hoe weet je dat je dan ook in 90 graden staat en een rechte rug hebt?

Yoga houdingen en de spiegel

Mocht je spiegels hebben aan de zijkant van de zaal, dan kijk je opzij, maar weet je wat er gebeurd met je houding als je alleen al je hoofd opzij draait? Juist, je verandert dan direct van rug positie dus dan heeft de spiegel naast je helaas geen enkele zin.

Werken met spiegels heeft zin als je rondom, jaja dus voor, achter, en aan beiden kanten spiegels hebt. Zodat je bijna geen beweging hoeft te maken om jezelf te kunnen zien. De ervaring maar ook wetenschappelijk is er bewezen dat mensen slecht zonder oordeel naar zichzelf in een spiegel kunnen kijken. Direct komen de oordelen: wat zit mijn haar raar, ik heb best dikke billen, mijn broek schijnt door, ik heb…. en ga zo maar door. Dus jezelf zien in de spiegel roept altijd veel meer andere gedachten (meestal negatief) op dan dat je dit inzet voor je technische training.

Hoe leer je technisch goed trainen?

Het allerbeste is als je trainer je zo leert trainen dat je dit gaat leren voelen hoe je staat, hoe je elke spier beweegt, inzet maar vooral ook non-stop jezelf kan corrigeren door alleen maar te voelen wat je doet. Een goede trainer loopt langs en laat je voelen met correcties/aanpassingen hoe je in de houding dient te staan of zitten (via het lichaam corrigeren werkt het snelste). En een goede trainer benoemd ook wanneer je technisch goed staat en laat dit bijvoorbeeld voelen door haar/zijn hand op je rug te leggen als deze in de recht en in een hoek van 90 graden staat, zodat je hersenen dit ook direct op kunnen slaan.

Kortom spiegeltje spiegeltje aan de wand…… is leuk voor thuis, Assepoester en als je gewoon wil weten hoe bijvoorbeeld je haar zit. Met de yogalessen heb je deze niet nodig, hoe heerlijk is dat! Even een uur alleen maar hoeven voelen wat je lichaam doet in plaats van visueel te kijken wat dat doet.

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief