Blog & Nieuws | Lemon Pit

Is Bali Relax Yoga Yoga Nidra 2.0?

Gepubliceerd op: .

Hond liggende op zijn rug als metafoor voor Bali Relax Yoga

Bali Relax Yoga en Yoga Nidra hebben veel overeenkomsten. Vanuit de Savasana en/of een zittende positie ga je met bewustzijn langs het hele lichaam. Doordat je volledig hierin begeleid wordt (je hoeft dus zelf niks te doen) kom je in een stadium tussen waken en slapen, waarin je niet echt meer wakker bent maar ook niet slaapt. Deze staat zorgt ervoor dat de spanning uit je hoofd, maar vooral ook uit je lichaam, vloeit. In de Bali Relax Yoga gebeurt nog meer.

De rituelen van Bali

De Bali Relax Yoga is geïnspireerd door de rituelen van Bali, waarbij er elke dag de tijd genomen wordt om datgene wat belangrijk is in het leven ook te eren en er dus stil bij te staan. Dit is dus een onuitputtelijke bron zoals ook de natuur, ons lichaam, de wetenschap onuitputtelijk zijn. Dit heeft een groot meditatief en therapeutisch effect. Datgene wat er in de Bali Relax Yoga voorbij komt is ook altijd actueel en maakt het voor iedereen heel toepasbaar in zijn/haar leven.

OHM/AUM klank maken

In de Bali Relax Yoga maak je ook vijf tot tien minuten de OHM/AUM klank. Vaag? Welnee, we hebben allemaal een stem die we op verschillende manieren kunnen gebruiken. Een stem waar je heel veel energie mee kunt opwekken door de trillingen die je ermee maakt. Dit geeft heel snel een hele diepe vorm van rust in je hoofd. En hoe leuk is het om een nieuwe dimensie te ervaren met je eigen stem.

Uit je hoofd mogen gaan

Door de meditatie, visualisaties en het leren van het loslaten van lichaamsspanning, mag je ook uit je hoofd gaan. De hele dag staat ons brein op 'aan' en is het soms heel lastig om even de 'uit' knop te vinden. Tijdens de Bali Relax Yoga oefen je ook om hoofdgedachten die gaan over positieve zaken, dromen en wensen vooral er wel te laten zijn, maar het piekeren los te gaan laten. Het leren omzetten van negatieve gedachten/hersenspinselen naar positieve gedachten, die je wel rust en balans gaan geven. 

Nachtrust

Het effect van de meditatie, de visualistaties en de diepe ontspanning, is dat je beter kunt genieten van je nachtrust. Je slaapt beter en dieper. Je hebt ongeveer drie dagen na het volgen van de les nog iedere avond profijt van de Bali Relax Yoga.

Bali Relax Yoga van Lemon Pit

Heb je de Bali Relax Yoga nog niet eerder ervaren? Schrijf je dan in via ons reserveringsagenda en ervaar het zelf. Je kunt bij Lemon Pit terecht voor de Bali Relax Yoga op woensdagavond.  Even één uur alle aandacht en rust voor jezelf in de week. 

Bali Relax Yoga

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief