Blog & Nieuws | Lemon Pit

Hoe de voeten te trainen en je bloedsomloop te stimuleren

Gepubliceerd op: .

Blote voeten aan het stand met kiezels

Wist je dat het heel goed is om met je handen in de aarde te woelen? Het contact dat je met aarde maakt zorgt dat je aanwezig bent in je lichaam en verbonden met de aarde. Je voelt je nog meer verbonden met de aarde en onderdeel van een groter geheel als je op je blote voeten in de aarde staat en beweegt.

Dus schoenen en sokken uit en blootvoets de aarde voelen. Laat het lentezonnetje zich niet zien, maar is het nat en koud, loop dan in huis op je blote voeten. Je wordt je bewust van je voetzolen, hoe je loopt en welke ondergrond je het prettigst vindt. Op blote voeten gebruik je meer spieren van je voeten en je stimuleert je bloedsomloop.

Blotevoetenpaden

Er zijn in Nederland en Belgiƫ diverse blotevoetenpaden. Een blotevoetenpad is speciaal aangelegd om op je blote voeten door de natuur te lopen. Op je blote voeten loop je veilig een wandelroute over verschillende soorten ondergrond van o.a. fijn gras, schelpen, zand, steentjes, modder, bladeren. Zo maak je echt contact met de aarde en voel je wat de verschillen in ondergrond met je doen. Heel bevrijdend en gezond. Kinderen vinden dit ook heel leuk! Op wandeldate.nl kun je 20 blotevoetenpaden vinden in Nederland en Belgiƫ.

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief