Blog & Nieuws | Lemon Pit

Eet seizoenproducten, ze zijn goed voor je

Gepubliceerd op: .

Schaal met verse groente  en seizoenproducten

Doordat de seizoenproducten van eigen grond komen en dus geen reis afleggen en geen kunstlicht nodig hebben, heb je kwaliteit op je bord en ben je ook nog milieubewust bezig. Groenten en fruit die in het voorjaar vers van het land en volop te verkrijgen zijn, zijn onder andere: andijvie, veldsla, witlof, rabarber, raapstelen, en aardbeien. Op voedingscentrum.nl kun je per seizoen de groenten vinden die dan van het land komen.

500 gram groenten per dag per persoon

Veel fruit komt uit het buitenland. Peren, appels, stoofperen, kersen en aardbeien worden wel op grote schaal buiten gekweekt in Nederland. Ben je benieuwd naar duurzaam fruit, lees dan meer hierover op groentefruit.milieucentraal.nl.

Wist je dat je met het eten van, 500 gram groenten per dag per persoon, al ongelofelijk goed met je gezondheid bezig bent en hiermee tekorten aan voedingsstoffen buiten de deur zet?

Uitbanning van plastic verpakkingen om de groenten

Ook een mooi bijkomend voordeel is dat er steeds meer bewustzijn komt op de zin en onzin van veel groenten en fruit te verpakken in plastic (ook vaak onmogelijk om dit eraf te krijgen). Je hebt vast ook de ervaring met het ‘gevecht’ met de komkommer in zijn strakke plastic vel. Wist je dat o.a. redenen hiervoor zijn:

* dat je hiermee biologische groenten kunt onderscheiden van niet biologische groenten?

*De consument hierom ‘scheen’ te vragen?

* En wij geen ‘lelijke en afwijkende’ vormen aan groenten willen eten maar alles strak in het pak?

Gelukkig is er steeds meer discussie hierover en verkopen veel winkels weer (meer) ‘naakte’ groenten (net als op de markt). Geniet, ruik aan de groenten en ondertussen ben je goed bezig voor een beter milieu.

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief