Blog & Nieuws | Lemon Pit

Tips om zo ontspannen mogelijk aan je vakantie beginnen

Gepubliceerd op: .

Vakantie uitgebeeld door arenhalmen in het tegenlicht

Vakantie is heel fijn maar niet voor iedereen. Vaak levert vakantie ook stress op doordat er nog veel geregeld moet worden.

Niet alleen op je werk maar ook de daadwerkelijke vakantievoorbereiding zoals de reis, tentspullen, vliegreis, verzekeringen etc. vragen tijd. Ook de voorbereiding om goede zorg te vinden voor je huisdier(en), je huis vragen aandacht. Maar ook het idee om 24/7 ‘op elkaars lip te zitten’, ertegen op zien dat je non-stop met je kinderen bent (hoe leuk je ze ook vindt) maar je ook weet hoe vermoeiend het kan zijn om de hele dag voor ze te zorgen. Je een zieke ouder(s) hebt die alleen thuisblijft of in het geval dat je mantelzorger bent, ook hier veel voor moet regelen om de zorg door een ander op te laten vangen.

Een goede voorbereiding is belangrijk. Neem de tijd om je vakantie voor te bereiden maar doe dit ook samen met je partner mocht je deze hebben.

  • Maak wel die lijst met taken/to-do-lijst en verdeel deze evenredig onder elkaar.
  • Spreek van tevoren uit waar je tegenop ziet (zonder dit als commentaar te zien van de ander)
  • Bedenk dat je de ander niet hoeft te vermaken in je vakantie en plan ook om de beurten echt iets voor jezelf.
  • Maak een kopie van je paspoort en je reispapieren en verzekeringspapieren om mee te nemen maar ook om achter te laten voor het thuisfront.
  • Kijk 1 maand van tevoren naar de geldigheid van je identiteitsbewijs (dan heb je nog ruim de tijd om aan te vragen indien dit nodig is).
  • Ga uitgerust op vakantie door in de weken te proberen aan je 7 slaapuren te komen
  • Beter een dag later vertrekken, dan dat je onder de stress in de auto stapt.
  • Print je to-do-lijst af zodat je kan strepen als je iets al gedaan hebt (geeft geestelijk rust en een goed gevoel nog voor je op vakantie bent gegaan).
  • Bedenk dat alles wat je niet bij je hebt, je bijna ook altijd kan kopen in het buitenland.
  • Probeer te genieten van de voorpret van de vakantie.

Denk vooraf goed na over je bestemming en invulling. Waar heb je behoefte aan? Is dat bijvoorbeeld aan tijd voor jezelf, zorg dan dat er op je bestemming genoeg voor de kinderen te doen is zodat jij je even heerlijk kan terugtrekken. Heb je behoefte aan rust, houd hier dan rekening mee bij het kiezen van je bestemming. De drukte kun je opzoeken.

Laat je verwachtingen los.

Natuurlijk hoop je op een geweldige vakantie, maar net als in het dagelijkse leven thuis zijn er ook op vakantie tegenslagen. Maak je er vooral niet te druk over. Geef elkaar de ruimte om tot rust te komen en ga niet geforceerd in gesprek omdat je graag diepgang wil. Vertrouw erop dat dat komt wanneer de tijd er rijp voor is. Vakantie hoeft niet perfect zijn. Aanvaard de dingen die tegenzitten zonder ze te groot te maken. Probeer met een open blik te kijken en te ervaren. Vaak zijn het de kleine dingen die het doen. Fijne vakantie!

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief