Blog & Nieuws | Lemon Pit

Vakantiegevoel vasthouden

Gepubliceerd op: .

Vakantiegevoel uitgebeeld door twee vissers bij een meertje, zomeravond

Help, de vakantie is weer voorbij en voelt alweer als maanden geleden.

Je hoort het jezelf vast nog zeggen ‘we gaan het vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden’ en voor je het weet ben je het kwijt. Voelt het alsof het een half jaar geleden was dat je heerlijk op vakantie was met dat o, zo ontspannen gevoel.

Je racet weer naar alle sporten, zorgt als je kinderen hebt dat ze weer op tijd op school staan en tussendoor werk je weer als vanouds in je oude ritme verder. Als je niet uitkijkt zit je elke avond uitgeblust op de bank televisie te kijken, terwijl je eigenlijk zo graag tegen je partner aan zou willen kruipen, een goed gesprek zou willen hebben of die hobby weer eens op zou willen pakken.

Hoe houd je dat vakantiegevoel vast?

De grote vraag is, hoe houd je dat ontspannen vakantiegevoel vast en hoe zorg je dat het thuis (net zo) leuk is en ontspannen als het op je vakantie was?

Tips om nu direct het vakantiegevoel weer terug te krijgen:

  1. Neem de tijd om avond te eten met bijvoorbeeld één van de gerechten die je op vakantie zo lekker vond, al zijn het 2 avonden in de week.
  2. Leg (vaker) je telefoon weg. Of spreek met jezelf af, dat je na 19.00 uur de telefoon niet meer gebruikt, om je mail, Facebook, Instagram etc. te checken. Ga je bellen, zorg dat je blij wordt van degene die je belt, het moet je opladen en geen energie kosten.
  3. Even één avond geen televisie. Sta met beide benen in je eigen leven, in plaats in dat van anderen. Je hoeft niet alles te volgen en kies bewust op de andere dagen de programma’s die je wel interesseren en ontspanning geven.
  4. Lees een boek als je dat heerlijk vindt. Zo kan je even ontsnappen in een andere wereld, prikkel je weer je fantasie en jij bepaalt hoe jij het verhaal uit het boek ‘inkleurt’ in je gedachten.
  5. Buiten eten koken kan ook nog heel lang, ook in de winter kan dit het ultieme vakantiegevoel geven (waarom zou je alleen maar de BBQ gebruiken in de zomer?).
  6. In het moment zijn. Maak je niet druk over je werk, to-do-lijstjes etc. totdat je er werkelijk iets mee moet. Hiermee voorkom je onnodig energieverkwisting door gepieker.
  7. Il dolce far niente. Gewoon even nietsdoen, dat kan thuis ook. Lekker even voor je uitstaren. Het stimuleert je creativiteit en werkt bevrijdend.
  8. Veel tijd met dierbaren. Op vakantie breng je veel tijd door met je familie, daarna vooral met collega’s. Maak meer tijd om door te brengen met je geliefden.
  9. Minder spullen. Op vakantie heb je alleen je koffer gevuld, dat geeft rust. Thuis word je vaak ‘overspoeld’ door spullen, daar word je heel onrustig van, eruit met je overbodige ‘troep’.
  10. Kijk naar de dingen alsof je ze voor het eens ziet. Op vakantie kijk je anders. Thuis gaat er een filter over je blik. Probeer eens te kijken met een open, frisse blik en verwonder je. Waarom vond je in de vakantie wel de natuur heel mooi en nam je er een foto van? In je eigen omgeving zijn er ook genoeg van deze mooie dingen.

Alweer bezig met je nieuwe vakantieplannen?

Om weer de meest fijne bestemming en ultieme vakantie te gaan plannen is het fijn als je weet wat jou zo blij heeft gemaakt in de vakantie. Misschien kom je erachter dat het niet per se de plek was maar juist de mensen die je mee had of visa versa.

Wie weet boek je een keer een paar dagen alleen weg naar datgene waar jij zo blij van werd. Geen tijd of geld voor een vakantie elders, kijk dan hoe jij de dingen waar je blij van wordt gewoon thuis kan gaan realiseren. Als je al begint met het creëren van rust in je hoofd, heb je de bodem voor je vakantie al gelegd. Lees dan het artikel: Direct rust in je hoofd en je focus op aan.

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief