Blog & Nieuws | Lemon Pit

Wie kan mijn hoofd uitzetten?

Gepubliceerd op: .

Man drukt kussen tegen zijn oren

Ik ga het doen, meer rust in mijn hoofd creëren. Klinkt heerlijk en als muziek in de oren. Maar als ik aan muziek denk hoor ik ineens de Wals van Andre Rieu in mijn hoofd. En ja hoor, daar gaat mijn rust weer. Nee, even deze muzikale gedachten uitzetten. En ik haal het woord rust weer naar voren.

Rusteloos

Maar even snel komen een hoop rusteloze gedachten weer naar boven. Want hoe kom ik daar, bij dat rustpunt? Rusteloos nadenken over hoe ik rust in kan bouwen, rust afdwingen door leuke dingen te 'moeten' doen, rustig op de bank liggen en tegelijkertijd de berg troep in mijn huiskamer zien. Hoor net dat mijn Facebook een seintje geeft omdat iemand mijn rusteloze leven zo 'liked'. Ik voel me bijna een dokter uit Grey's Anatomy die altijd maar bereikbaar moet zijn. Het liefste zet ik iedereen om mij heen even uit. Maar dat betekent tegelijk dat ik alles weer zelf moet doen en daar gaat dan mijn rust.

Bewust

Tja, rust. Als therapeut hoor ik bovenstaande vaak in mijn praktijk. Hoe zet ik mijn hoofd uit en vind ik rust? Je bent al begonnen door de tijd te nemen om deze tekst te lezen. "Ja zeg, dat is wel heel simpel", kun je nu denken. Maar alles begint met je bewust zijn van de dingen die je doet. Zodat op een dag ook jij rustig naar buiten loopt, de wind door je haren voelt, diep ademhaalt en even helemaal niets hoeft. Behalve bij alles even bewust (in alle rust) stil te staan. Rust… Was alles maar zo simpel.

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief