Blog & Nieuws | Lemon Pit

Mannen op de yogamat: done or not done?

Gepubliceerd op: .

Man met yogamat

Het imago van de yoga is de laatste jaren gelukkig aan het omslaan. Werd het vroeger vooral gezien als geiten-wollen-sokken-gym. Tegenwoordig lijkt heel Holland aan yoga te doen. Maar waarom krijg ik nog altijd mails: "of er ook wel mannen meedoen in de yoga les en wat voor mannen dit dan zijn?".

Lieve mannen,

Er staan in de yoga les net zoveel smaken als er op straat te vinden zijn. De man die in de auto in zijn neus pulkt en denkt dat niemand hem ziet. De jonge vader die met zijn sneakers achter de kinderwagen aan het 'shinen' is. Grote mariniers die ook op een roze mat zich nog een echte vent voelen. De bankier, de CEO, de zelfstandige ondernemer. De (top)sporter die voelt dat de yoga hem naar grotere sportprestaties kan brengen. De mannen van de politie (die niet wisten dat ze zoveel spieren in de rek kunnen brengen en de volgende dag ietwat moeizaam de trap op komen). De man die net doet of hij niet weet hoe de wasmachine aan moet, om zo "extra" werk te voorkomen. En zo kan het rijtje nog oneindig aangevuld worden.

Dus lieve mannen, verspreid heerlijk je testosteron op de yoga mat, (ik laad me er persoonlijk altijd mee op en de dames in de les met mij). Maar je komt natuurlijk voor jezelf. Geef je lichaam een pittige work-out met uitdagende houdingen, ontdek spieren waar je het bestaan niet van wist, leer te focussen en ontspannen. Eén uur lang heb je even geen gezeik, van wie dan ook, aan je kop. Na de les voel je je getraind en ontspannen. En kun je vervolgens languit op de bank ploffen voor de volgende voetbalwedstrijd.

Dus op de vraag: "welke mannen komen er in de yoga les?", is het antwoord: iedereen die ook naast je zou kunnen staan bij de pisbak in de kroeg. Proost!

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief