Yoga Active | Lemon Pit

Yoga en Crossfit

Ben je actief op het gebied van Crossfit? Dan vormt power yoga een waardevolle aanvulling op je wekelijkse trainingen om je prestaties te verbeteren. Lemon Pit heeft een speciaal programma ontwikkeld voor de Crossfit in Nederland waarmee je werkt aan je mobiliteit, flexibiliteit, core stability en aan ruimte in je bekkengebied. Dit zijn belangrijke uitgangspunten voor bijvoorbeeld gymnastics en de olympic weightlifting - naast voeding, kracht en conditietraining - belangrijke pijlers in de Crossfit.

In Amerika maakt yoga al jaren een vast onderdeel uit van de Crossfit. We zijn dan ook trots dat Lemon Pit dit als eerste in Nederland aanbiedt, als vast onderdeel naast de Crossfit trainingen.

Hoe ziet de yoga voor de Crossfit er uit?

Met de yogahoudingen train je heel nauwkeurig je mobiliteit en je flexibiliteit. Dit heb je nodig om je bewust te worden waar je lichaam heen gaat, om bewegingen ook te voelen die je maakt en mobiel(er) te worden zodat je je bewegingsvrijheid vergroot. De power yogales van Lemon Pit is speciaal toegespitst op Crossfitters, omdat er tijdens de yogahoudingen een koppeling gemaakt wordt naar de bewegingen uit de Crossfit. Hiervoor zijn ook speciale filmpjes bij Lemon Pit gemaakt, zodat je dit nog eens rustig kunt terugkijken.

Wat doet Yoga voor jouw weightlifting?

Weightlifting gaat niet alleen over kracht, maar juist ook over souplesse. Als je een hele beweging maakt (full range of motion), kan dit alleen secuur uitgevoerd worden als je soepel bent en vooral in je bekken en schouder/rompgebied bewegingsruimte hebt. De stand van je handen, je voetenwerk, mobiliteit in je schouders en de ruimte in je bekkengebied komen non-stop in de yogales naar voren.

Als je aanwijzingen wilt opvolgen van jouw Crossfit-trainer voor de weightlifting, is de basis dat je voelt waar jouw lichaam naar toe gaat in de beweging. Power yoga van Lemon Pit heeft hier speciaal haar programma op geschreven. Je zult merken dat je technisch beter gaat weightliften, maar ook de andere onderdelen uit een Crossfit WOD beter gaat uitvoeren.

Power yoga en wedstrijdtraining Crossfitters

Op onze eigen locatie op de Databankweg 12 in Amersfoort is er een speciale programmering die geschikt is om je voor te bereiden op de wedstrijden. Dit gaat over hoe je traint, je focus en of je direct al jouw aangeleerde technieken inzet. Hoe bereid je je mentaal voor op een wedstrijd? Hoe gebruik je visualisaties (net als in de topsport) voor jouw Crossfit games?

En als je als team jezelf naar buiten toe wilt profileren, hoe functioneer je dan als team? Welk trainingsprofiel heeft een ieder? Zodat je als team krachtig en eenduidig de Crossfit games in kunt gaan.

Waar is de yoga voor de Crossfit te volgen?

Voor het power yoga programma voor de Crossfit kun je terecht onze op locatie in Amersfoort. Onze trainers staan klaar om je technieken middels allerlei gevarieerde oefeningen, verder te verfijnen of aan te leren. Hierbij werken we samen met de olympisch gewichthef trainer Tom Bruijnen (Sportquest) uit Amsterdam, die een Icoon op dit vakgebied is. Een must voor iedereen die weightlifting of krachttraining in zijn sportprogrammering heeft. Denk ook aan andere sporten als waterpolo, schaatsen, roeien, hockey, voetbal, rugby etc. Neem dus contact op als ook jou team of club hier gebruik van wil gaan maken.

De Active yoga van Lemon Pit ook in jouw Crossfit box?

Ben jij eigenaar van een Crossfit box en wil jij dit unieke yoga programma van Lemon Pit ook aanbieden? Neem dan contact op om te kijken hoe dit voor jouw box kan werken. Ook is het mogelijk dit te doen in de vorm van een exclusieve workshop voor jouw leden.

Het Lemon Pit team bestaat uit gespecialiseerde trainers met een topsport achtergrond en zeer uitgebreide yoga trainingstechnieken en een therapeut die gespecialiseerd is in (top) sport en alles rondom de mobiliteit en flexibiliteit in de trainingen gecombineerd met alles op het gebied van mentale training.

Lestijden

De yogalessen zijn bij Lemon Pit op de Databankweg 12N in Amersfoort. Wil je weten wanneer je welke les kunt volgen? Bekijk dan alle lestijden.

Lestijden yoga Lemon Pit

Kosten yogalessen

Afhankelijk van de betalingswijze en hoeveel lessen je per week wilt volgen betaal je tussen de 6 en 15 euro per les.

Kosten yogalessen

Veelgestelde vragen

Wat voor kleding moet ik aan tijdens de yogales? Is Power Yoga ook voor mannen? Worden er mantra's gezongen tijdens de yogales? Antwoord op deze en andere vragen vind je bij de veelgestelde vragen.

FAQ yoga

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief