Yoga & Blessures | Lemon Pit

Yoga en blessures / herstelmogelijkheden

Wat te doen met blessures waar je maar niet vanaf komt?

Heb je een blessure of andere lichamelijke bewegingsklachten, dan kost dat je lichaam veel energie. Vaak lopen mensen eindeloos bij behandelaren, worden de symptomen (even) bestreden maar de oorzaak is niet aangepakt. Je klacht is deels weg of voelt het even minder pijnlijk. Maar doordat de oorzaak niet wordt behandeld, duikt je klacht weer op of sluimert het door. Via de Mylogenics™ behandeling wordt vakkundig de oorzaak opgespoord alvorens de behandeling plaats gaat vinden.

Hoe werkt een Mylogenics behandeling en waarom werkt dit dan wel?

Een Mylogenics™ behandeling bestaat uit het heel gericht testen van het hele bewegingsapparaat, zo is er gelijk zicht op de zwakke schakels in je spier- en zenuwstelsel. Zo krijgen we een nauwkeurig beeld van het functioneren van je lichaam en de oorzaak van je klacht. Tijdens het testen geven we direct uitleg, zodat je niet alleen direct voelt waar het niet goed gaat, maar ook begrijpt hoe je blessure is ontstaan.

Als voorbeeld: als je autostuur trilt, dan ga je ook niet gelijk je stuur vervangen, maar kijk je verder naar de oorzaak, die deze trillingen van het stuur veroorzaken.
Hoe ziet zo'n behandeling eruit en wat moet ik dan doen?

Tijdens de behandeling zit of lig je op een behandeltafel en heb je makkelijk zittende kleding aan. Soms kan het even oncomfortabel aanvoelen, bijvoorbeeld wanneer er verklevingen worden los gemaakt. Het is normaal dat je tijdens de behandeling de symptomen (pijn) ervaart die bij jouw klacht horen. Dat betekent dat het probleem is geïdentificeerd.
Na de behandeling zorg je ervoor dat je genoeg water drinkt, zodat alle afvalstoffen, die altijd vrijkomen tijdens een behandeling, afgevoerd worden via je urine.

Help, ik voel pijn tijdens de yogalessen

Omdat je met de yogalessen al je spieren en kracht gebruikt, geconfronteerd wordt met je mobiliteit en lenigheid, word je juist met je 'neus gedrukt' op je aanwezige blessures. Dan is het zeer aan te raden om eerst een Mylogenics behandeling te ondergaan, zodat je na je behandeling gelijk je spieren pijnvrij kan gebruiken. Dit geeft gelijk al minder 'stress' op je systeem, wie wil dit niet?

Kan ik na een behandeling (weer) in de yogales?

Als jouw klacht is behandeld, kan je direct weer beginnen met jouw yogalessen. Dit is dan ook gelijk de kans, om na de behandeling, te ervaren hoe het is om te sporten zonder blessures en/of belemmeringen.

Ben je elders behandelt en wil je kracht opbouwen dan is de yogales ook heel geschikt als revalidatie. Er zijn al veel mensen je voorgegaan.

Is je blessure een 'onderdeel' van dat jij je niet goed voelt?

Soms komt alle ellende samen, heb je bijvoorbeeld een burn-out of voel jij je al tijden absoluut niet gelukkig en heb je daarbij last van een blessure waardoor bewegen/sporten ook al niet lukt? Dan is de mogelijkheid om dit alles in één traject aan te pakken. Geen half werk, maar voor eens en voor altijd echt aan de slag. Bij een burn-out, overspannenheid, of wil je voorkomen dat je in een burn-out gaat komen, kijk dan op www.lemonpitexclusive.com  voor duidelijke informatie wat deze trajecten voor jouw kunnen betkenen.  Life Changing Programs. als jij niet meer goed slaapt, veel piekert, weinig energie hebt, stress ervaart op je lijf en geregeld last hebt van blessures. 

Blessurebehandeling aanvragen

 

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief