Lemon Pit

Veelgestelde vragen over yoga

 • Wat trek ik aan tijdens de yogales?

  Voor de power yoga doe je makkelijk zittende sportkleding aan. De les is op blote voeten dus daar kan je rekening mee houden door je nagels en voeten schoon te hebben en te verzorgen.

 • Ik ben helemaal niet lenig, kan ik dan wel aan yoga doen?

  Juist als je niet lenig bent, is het goed om aan power yoga te doen. Door de verschillende houdingen in de yogales, ga je vanzelf je spieren verlengen. Je vergroot je eigen lenigheid en die is voor iedereen anders en uniek.

 • Ik vind yoga heel zweverig. Is power yoga dan wat voor mij?

  Dit is wat veel gedacht wordt over de yoga. Vaak klopt dit ook, maar de power yoga is heel erg van het hier en nu. Geen ingewikkelde termen of zweverige dingen. Er mag tijdens de yogales ook gewoon gelachen worden!

 • Gaan we mantra's zingen met de power yoga?

  Nee, bij de vorm van Power Yoga van Lemon Pit worden er geen mantra's gezongen.

 • Is power yoga ook voor mannen?

  Veel mannen doen deze vorm van yoga, omdat dit een hele krachtige vorm is. De mannen die er komen zijn gewone mannen die je in het dagelijkse leven ook tegenkomt op straat. Kortom, iedereen is welkom.

 • Ik ben zwanger, kan ik nu wel yoga-en?

  Als je zwanger bent en je beoefent al yoga, dan kun je dit gewoon blijven doen. Je lichaam is al gewend aan de houdingen en het afvoeren van afvalstoffen. Wil je net beginnen met de yoga, start dan in je 2e trimester van je zwangerschap. En altijd geldt dat het belangrijk is dat je goed naar je eigen lichaam luistert. Tijdens de lessen krijg je van de docente opties aangeboden ten aanzien van de houding, zodat je de meeste houdingen gewoon kunt meedoen.

 • Ik ben streng gelovig en wil wel deze yoga volgen. Kan dat?

  De power yoga wordt los van alle geloofsovertuigingen gegeven, dus echt als lichaamswerk. Zodat iedereen zich welkom kan voelen, ongeacht het geloof dat je belijdt.
 • Ik heb wel eens hoofdpijn. Is power yoga dan wel wat voor mij?

  Ook als je hoofdpijn hebt kun je yoga volgen. Je kan wel door de yoga hoofdpijn krijgen als je niet genoeg water/vocht drinkt in je dagelijkse leven. Zie dit als een indicator om meer te gaan drinken, dan verdwijnt deze vorm van hoofdpijn.

 • Ik heb last gehad van een blessure aan mijn schouder. Kan ik dan wel meedoen?

  Juist als je wilt herstellen na een blessure aan je schouder, knie, polsen, heup of enkel kun je door de yoga je spieren intensief gaan trainen. Zo kunnen je spieren rondom bijvoorbeeld je gewricht juist aansterken.

 • Ik heb nog nooit in mijn leven gesport. Is power yoga dan wel wat voor mij?

  Als je nog nooit gesport hebt in je leven, raden we aan om met een mildere vorm van yoga te beginnen. Zodra je hier helemaal in thuis bent, kun je altijd de overstap naar deze intensievere vorm maken.

 • Ik voel me futloos, maar wil wel weer gaan sporten. Is power yoga dan wel wat voor me?

  Juist als je futloos bent, is power yoga een vorm om weer veel energie op te doen. Door de intensieve houdingen krijg je energie. Ook raak je veel afvalstoffen kwijt tijdens de les, waardoor je je lichamelijk gelijk fitter voelt.

Blog & nieuwsberichten

Nieuwsbrief Lemon Pit

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze mailinglist. Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief vol met yoganieuws en andere interessante activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief